Sie sind hier: Startseite » Publizieren » Verlagsprogramm

Ballestrem, Matthias; Borrego, Ignacio; Fioretti, Donatella; Pasel, Ralf; Weidinger, Jürgen (Hrsg.)

CA²RE Berlin Proceedings: Conference for Artistic and Architectural (Doctoral) Research

ISBN 978-3-7983-3060-3 (online) Online Lesen

Erschienen 2019

Monographien (Fakultät VI)

Abstract (Deutsch)

Die vierte CA²RE (Conference for Artistic and Architectural (Doctoral) Research) wurde im September 2018 in Zusammenarbeit mit der Architectural Research European Network Association (ARENA), der European Association for Architectural Education (EAAE) und der European League of Institutes of the Arts (ELIA) am Institut für Architektur der TU Berlin ausgerichtet. Die CA²RE bringt erfahrene Experten und Nachwuchsforscher zusammen um die Qualität derer Forschungsarbeiten durch die intensiven Peer-Reviews, zum Zeitpunkt entscheidender Zwischenstände der Arbeiten, zu optimieren und zu verbessern. Die Konferenz wendet sich an diverse Gebiete der architektonischen und künstlerischen Forschung, darunter Umweltdesign, Nachhaltige Entwicklung, Innenarchitektur, Landschaftsarchitektur, Urban Design/Städtebau, Musik, darstellende Kunst, bildende Kunst, Produktdesign, soziale Gestaltung, Interaktionsdesign, etc. und versammelt so die verschiedensten Arten von Ansätzen.

Abstract (Englisch)

The fourth CA²RE, the Conference for Artistic and Architectural (Doctoral) Research has been hosted in September 2018 at the Institute for Architecture of the Technische Universität Berlin, in association with the Architectural Research European Network Association (ARENA), the European Association for Architectural Education (EAAE) and the European League of Institutes of the Arts (ELIA). CA²RE intends to bring together senior staff and early-career researchers to improve research quality through an intensive peer review at key intermediate stages. It contributes to the diverse fields of architectural and artistic research such as environmental design, sustainable development, interior design, landscape architecture, urban design/ urbanism, music, performing arts, visual arts, product design, social design, interaction design, etc., gathering different kind of approaches.

Schlagworte

practice based research, research by Gestalten, design based research, design process, design methods,
praxisbasierte Forschung, Forschung durch Gestaltung, entwurfsbasierte Forschung, Entwurfsprozess, Entwurfsmethodiken

Volltext online